Избори 2021

Гласање за изборне чланове Скупштине ФК Црвена звезда

22 – 24. мај 2021. године

Кандидати

На овим изборима гласа се за 36 изборних чланова Скупштине ФК Црвена звезда. Скупштина има укупно 70 чланова, преостала 34 члана делегирају СД Црвена звезда (3), Секција ветерана (8), Запослени у Клубу (3), Представници спонзора (2), Удружења навијача (15), Српска академија наука и уметности (1), Српска православна црква (1), Београдски универзитет (1)

Бирачки списак

Право гласа на овим изборима имају сви пунолетни чланови са активним чланством на дан расписивања избора, 29. априла 2021. То су чланови рођени 29. априла 2003. или раније који имају плаћену чланарину за ову сезону. То укључује и чланове који су, на позив Клуба, чланарину платили током првих 6 месеци 2020. године и којима је, посебном одлуком Клуба, важење чланарине продужено до 30. јуна 2021.

Гласање

Сваки члан који се налази на бирачком списку гласа лично, једном, за одређени број кандидата за изборне чланове Скупштине у зависности од свог чланског стажа.

Чланови клуба са пет или више година чланског стажа могу гласати за максимално 36 кандидата уз услов да су уредно измирили минимално 5 годишњих чланарина. Почасни чланови нису дужни да плаћају чланарину.

Чланови Клуба са мање од 5 година чланског стажа могу гласати за максимално 18 кандидата.

Информација о чланском стажу и броју кандидата за које чланови могу гласати је укључена у бирачки списак.

Гласање се одвија на бирачком месту у Сервису за чланство на стадиону “Рајко Митић” 22, 23 и 24. маја од 10 до 18 часова.

Потребно је понети чланску карту и званичан документ са сликом (пасош, лична карта, возачка дозвола).

Чланови Клуба који су се благовремено пријавили за гласање преко интернета и којима је пријава прихваћена, гласају на тај начин и не могу гласати на бирачком месту на стадиону “Рајко Митић”.

Од укупно 10,676 чланова уписаних у бирачки списак, ову могућност је искористило њих 1,887 и они ће пре почетка избора добити линк са свим подацима на начин изабран приликом пријаве.

Документи

Гласање за изборне чланове Скупштине Клуба се одвија у складу са клупским Статутом и Правилницима.