Звезда награђује најверније чланове

Фудбалски клуб Црвена звезда данас је започео доделу признања члановима нашег клуба који су већ десет година уз Звезду, а овај гест је само мала захвалност за подршку и љубав коју су пружали нашем клубу у лепим, али и мање лепим моментима.

Председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић током данашњег дана од 12 до 14 часова у Сервису за чланство додељивао је навијачима “златне” чланске карте, које су симболичан поклон за дугогодишњу верност. Највернији чланови, они који већ десет година доказују оданост нашем клубу путем редовног плаћања чланарине и у наредним данима имаће прилику да добију симболичан поклон од вољеног клуба.

– Свим навијачима који у континуитету десет година редовно плаћају чланарину и редовно посећују утакмице Црвене звезде овим гестом смо желели да се захвалимо и позовемо све наше навијаче који нису чланови, да дођу и учлане се у клуб. Црвена звезда је показала у више наврата да брине о својим члановима и у свакој прилици се труди да укаже поштовање које су заслужили. Док смо уручивали симболичне поклоне, један приличан број навијача је дошао да обнови или извади чланску карту. Веома ми је драго да је тако и још једном бих позвао све оне који воле Црвену звезду да јој и на овакав начин пруже подршку и постану њен члан – истакао је председник нашег клуба Светозар Мијаиловић.

Десетогодишњом чланском картом Црвене звезде се може похвалити и шеф стручног штаба наше омладиске селекције Марко Неђић, који љубав према нашем клубу гаји од малих ногу. Подршку Звезди пружао је прво са трибина, а данас своју љубав према клубу показује кроз рад са црвено-белим бисерима, које свакодневно припрема за први тим Црвене звезде.

– Као што стих из Звездине добро познате песме каже „Ја сам године провео са тобом“, тако сам и ја од малена на стадиону и слободно могу да кажем да је Маракана моја друга кућа. Прво сам долазио као навијач, а сад као тренер у Омладинској школи. Велика је част добити „златну“ чланску карту, Звезда је српски клуб, највећи клуб на Балкану, мало се тај култ у нашем фудбалу изгубио, али сам срећан што се последњих година враћа. Сећам се када је пре десет година покренута прича о обнови чланства, то је велика ствар за клуб и драго ми је што је то заживело. Верујем када се буде вратила публика на стадион бити доста већи одзив и поручио бих свим млађим навијачима да дођу и да се учлане – рекао је Марко Неђић.

Задовољство због овог геста Црвене звезде није крио ни Велимир Павловић, навијач нашег клуба, који је прву чланску карту нашег клуба добио 1958. године.

– Чувам књижицу у којој је уписано да сам члан Црвене звезде од 1. септембра 1958. године. Још док сам био дете отац ме учланио у клуб, љубав према Звезди пренео сам и на сина, који редовно посећају утакмице које се играју на Маракани. Прво сам са оцем посећивао све утакмице, редовно пратио Црвену звезду, а од средње школе када сам могао сам да посећујем Маракану, долази сам са друштвом. Члан Звезде сам дуги низ година, наравно наставићу ту традицију и надам се да ће сви навијачи нашег клуба преносити љубав према црвено-белој боји на потомство – истакао је Велимир Павловић  и додао:

– Фудбалски клуб Црвена звезда је учинио прелеп гест, свим навијачима много значи што се клуб за који навијају на овај начин захвалио за верност. Ово је једна лепа успомена на клуб и на наше чланство, а емоције су заиста прелепе. Црвена звезда је показала у многим ситуцијама да брине о својим члановима, тако да овај гест није неочекиван. Био сам веома радостан и када ме је Звезда посетила на пролеће, с обзиром да сам пензионер, учествовао сам такође и у акцији „Од Звезде с љубављу“. Помоћ у том тренутку нам је била заиста потребна, а највећи поклон је што се то баш десило на мој рођендан, када ме посетио наш тренутни играч Милан Гајић и некадашњи Срђан Бабић –  закључио је Велимир Павловић.

Фудбалски клуб Црвена звезда ће у наредном периоду свакодневно уручивати симболичне поклоне члановима који су десет година део нашег клуба и ова акција ће трајати све док и последњи навијач који је десет година веран Звезди не добије пригодан поклон.