Јово Мартиновић – кандидат за члана Скупштине Клуба

Рођен сам 1967. године у Подгорици. Након завршене средње школе, дипломирао сам на Стоматолошком факултету у Београду 1994. године. У периоду од 1994. до 1999. сам радио на ВМА, где сам стекао звање специјалиста оралне хирургије. Од 2000. године сам запослен на Студентској поликлиници у Београду, чији сам дугогодишњи начелник. Власник сам и приватне ординације. Отац двоје деце.

Црвена звезда

  • На прву Звездину утакмицу сам отишао са 12 година, када је 1979. године берлинска Херта пала у полуфиналу тадашњег Купа УЕФА голом Дулета Савића на самом почетку утакмице;
  • Звезду сам наставио редовно да пратим, како на Маракани, тако и широм старе Југославије, као и широм континента, било у фудбалу или кошарци, и имам преко 30 таквих гостовања;
  • Био сам са Звездом и у Минхену и у Барију;
  • Пратио сам и кошаркашки клуб на гостовањима, од Виторије и Мадрида до Тел Авива и Истанбула.

Активности

Захваљујући вишедеценијском активном стажу на трибини(ма) нашег(их) стадиона и дворана, али и природе мог посла, стекао сам велики број пријатеља међу звездашима и делијама, као и међу колегама и мојим пацијентима. То је један од разлога због кога су ме навијачи предложили као кандидата за Скупштину Клуба 2017. године, а на којима сам и изабран у исту. У највишем клупском органу Клуба сам активно деловао као представник и тада већ једне старије навијачке генерације, како бих осталим члановима Скупштине преносио ставове, погледе и размишљања једне старије гарде највишем клупском органу.

Заступао сам погледе и ставове редовних посетилаца Маракане и Пионира власника сезонских карата за све трибине нашег стадиона, али и оних који су чланови клуба али нису толико редовни на утакмицама. Иако нисам повереник за чланство клуба, у клуб сам учланио више десетина звездаша. Редовно сам присуствовао седницама Скупштине, изоставши само са једне због ванредних околности.

Члан сам Скупштине и нашег Кошаркашког клуба већ 10 година, на којој сам такође редован, и активно учествовао и помагао у раду кошаркашке секције. Поред тога, део сам навијачког удружења РСБ, где имам саветодавну улогу.

Уколико будем изабран за члана Скупштине, наставићу са проактивним деловањем у ширем чланству клуба, трудећи се да пренесем и ставове старије и можда не тако активне генерације звездаша.