Небојша Живковић – кандидат за члана Скупштине Клуба

Небојша Живковић је предузетник из Чикага, провео је пет година на функцији председника Српске народне одбране у Америци, као и члан уређивачког одбора Чикашког листа Слобода од 2015 до 2020 када на свој лични захтев због приватних и пословних обавеза подноси оставку. СНО у Америци је најстарија национална организација Срба у Америци основана у Њујорку 1914 године од стране Михајла Пупина.

Рођен у Београду, у младости је показао лидерске и добре организационе способности. Студирао је финансије и рачуноводство и радио као књиговођа у Београду. У Америку долази 2000-их као студент прво у државу Њу Јорк а после тога се сели у Чикаго. Доласком у Чикаго започиње своју каријеру у логистици и активнији рад на хуманитарном и националном пољу. Организује више предавања, хуманитарних и спортских дешавања широм САД.

Почетком 2009 године покреће свој приватни бизнис и региструје своју корпорацију у Чикагу. Од 2009 до 2021 покреће и развија више бизниса на тлу САД.

Вишегодишњи хуманитарни рад каналише у оснивање и регистровање Хуманитарне организације Срби за Србе 2010. године у Чикагу као и добијање непрофитабилног статуса. Тренутно је на функцији секретара СзС у САД.

На прослави дана државности Републике Србије у Чикагу 2019 гђа Марија Папас, дугогодишња благајница Кук округа у Чикагу доделила је сертификат изврсности Небојши Живковић (certificate of excellence) за залагање и посвећеност Српско-Америчкој заједници.

Преко 2 деценије прати Црвену звезду како у Србији тако и на међународним утакмицама; 2010 помогао у кординацији између ФК Чикаго Фајер и Звездаша заинтересиваних да присуствују турниру на којем је победила ФК Црвена Звезда, поред тога помогао у организацији више дешавања у току турнира. 2017 Изабран за члана скуштине ФК Црвена Звезда. У наредном периоду планира се, у сарадњи са Сервисом за чланство, повећање чланова ФК Црвена Звезда који живе у САД и Канади као и организовање званичних клубова навијача у Америци.