Бранислав Рупар – кандидат за члана Скупштине Клуба

Рођен сам 5. 8. 1965. године у Сарајеву. Након завршене основне и средње школе, уписујем Машински факултет у Сарајеву. Као апсолвента затиче ме рат у родном граду. Ступио сам у Војску Републике Српске. У одбрамбено-отаџбинском рату сам два пута рањаван, други пут тешко, борац сам I категорије и РВИ.

По окончању рата, напустио сам Сарајево и преселио се у Требиње, а студије наставио на Машинском факултету у Бањалуци гдје сам стекао звање дипломираног инжењера машинства. Од 2000. године сам био запослен у ЗП “Рудник и термоелектрана Гацко“, а од 2007. до 2014. године сам био Извршни директор за производњу у истом предузећу. Од 2014. године сам запослен у Електропривреди Републике Српске у Требињу на мјесту Директора дирекције за производњу, а од маја 2021. г. сам Шеф техничке службе у истом предузећу. Ожењен сам.

Црвена звезда

  • Прва утакмица Црвене звезде коју сам гледао је у Сарајеву против Жељезничара августа 1972. г., али је за мене прави доживљај била моја прва утакмица на нашој Маракани марта 1981. г. против миланског Интера.
  • Члан сам клуба и носилац златне чланске за десет година вјерности клубу. И раније када је систем чланства био уређен на нешто другачији начин, ја сам био члан, а моја прва чланска датира из почетка седамдесетих године претходног вијека.
  • Редовно узимам сезонску карту за северну трибину због честих посјета Маракани, али и због личне сатисфакције, јер сматрам да сам са чланском и сезонском картом комплетирао своја звездашка документа и навијачку идентификацију.
  • Члан Скупштине клуба од 2017. године.

Активности

  • Повјереник сам за чланство, а 2019. године сам понио ласкаву титулу најбољег повјереника по избору клуба.
  • Након што смо у Требињу формирали Удружење навијача, био сам контакт особа и помогао у оснивању удружења у Невесињу, Вишеграду и Власеници.
  • Настојим да кроз удружење навијача код млађе популације ширим звездаштво и љубав према Црвеној звезди и да колико је год могуће омасовим број звездаша у Требињу и шире.
  • 2016.године сам дао допринос Фондацији Делије у организацији 20-тог (јубиларног) хуманитарног концерта „За Косово и Метохију“, који је од стране извођача на концерту оцијењен као један од бољих.
  • И дан данас сам на северноj трибини, не дијелим утакмице на „велике и мале“.
  • Био сам члан Скупштине у претходном сазиву и без обзира што сам 500 km удаљен од Београда, лично сам присуствовао свим сједницама. Задовољство ми је што сам био члан тог сазива јер су у њему покренуте битне иницијативе, а и сам рад Скупштине је подигнут на већи ниво. Мој допринос у Скупштини је био савјетодавне природе, са акцентом на ширење и развој чланства у нашој Звезди.

Уколико будем изабран за члана Скупштине ФКЦЗ, настојаћу да се чују ставови, идеје и питања базе, односно чланова клуба а све у циљу даљег напретка нашег Клуба. Када је у питању чланство, много је тога покренуто у претходном периоду, међутим постоји доста простора за још ширу афирмацију чланства у цјелокупном звездаштву. За очекивати је да се у наредном периоду публика врати на стадион, па би требало искористити ту нову енергију за пораст броја чланова и формирање Удружења навијача тамо гдје не постоје, на чему би се лично ангажовао као неко са великим искуством. Информисање чланова клуба у виду извјештаја и слања видео материјала са сједница скупштине треба да се настави, а на сваки могући начин додатно треба унаприједити комуникацију клуб – чланство. Даћу свој допринос и подржати сваку иницијативу која ће допринијети бољем функционисању наше Црвене звезде.