Милан Ковачевић – кандидат за члана Скупштине Клуба

Поштовани чланови,

Кандидовао сам се за изборе за скупштину ФK Црвена звезда 2021. године, јер имам жељу да учиним скупштину местом на којем ће се конструктивном расправом долазити до сталног унапређења наше Црвене звезде.

Моје име је Милан Kовачевић, рођен сам пар година пре него што је Звезда најјаче засијала у потпуно црвено-белој породици. Први пут сам постао члан у години у којој сам рођен, а од како је обновљено чланство сваке године сам био ту, баш као што сам и сваке године имао сезонску карту. Трећа генерација Звездаша у фамилији, деде су уживале у играма Митића, Шекуларца, Џајића…, а отац је био тог 29. маја у Барију. Ја… За мене је и дан данас Екерен симбол краха на више нивоа, сећам се и Севојна, Лазовићевих суза против Бордоа, дебакла у Ређо Емилији, а и једва чекам да Гамеиро оде у пензију. Али исто тако ћу цео живот памтити како са југа посматрам и радујем се док Жигићев шут улази у 90 пола секунде пре целог стадиона, или ту емоционалну хаварију током и након меча у Моцартовом граду или она одбрана Милана Борјана против Kраснодара или како сам отишао у шетњу, јер нисам могао да гледам пенал рулет у Kопенхагену. Планове за викенд градим према томе када игра Звезда, сину сам дао име по једном бившем играчу Звезде.

Што се тиче школске спреме, завршио сам мастер студије у иностранству, специјализирајући бизнис и економију и ако све буде како треба од јесени ћу бити стипендиста на докторским студијама.

У случају да ме чланови клуба изаберу да будем део скупштине клуба, имате моје обећање да ћу бити активан члан скупштине, гледати начин да се Звезда унапреди, тражити одговоре за детаље који ми нису најјаснији, предлагати новине везане и за рад скупштине и за рад клуба и искључиво конструктивно критиковати. Нисам ни за, ни против било које управе, искључво сам за будуће добро Црвене звезде. Дубоко верујем у људску креативност, спреман сам да слушам предлоге које бих могао, у случају да будем изабран да проследим даље. Чак и да не будем изабран, спреман сам да помогнем, ако је икако могуће. Уколико буде могуће и потребе могао бих и да помогнем и скупштинском одбору за финансије, уколико чланови тог тела сматрају да моје знање може да се употреби.