Зоран Ивковић – кандидат за члана Скупштине Клуба

Рођен 1980 у Београду. Основну школу и Гимназију завршио у Београду. Дипломирао на Aрхитектонском факултету у Београду 2006.  Од 2006. до данас запослен у пројектантском студиу „3А“ и „ZIA“. Добитник више стручних награда. Члан инжењерске коморе Србије и Друштва архитеката Београда. Посебно интересовање за пројектовање објеката социјалног становања, спортских објеката, као за примена прописа и процедура у пројектантској пракси. Редовно похађа стручне семинаре ( The stadium business design&development summit, Институт за пословна истраживања МБА-грађевинске дозволе ).

Лична карта – Ф.К.  Црвена Звезда

 • Моја прва утакмица Звезда – Динамо Дрезден 1991. Прва сезонска карта – сезона  1994/1995. До данас непрекидно носилац сезонске карте .Члан клуба  од обнове чланства 2010. Добитник златне чланске карте за 10 година верности.

Иницијативе и активности– Ф.К. Црвена Звезда  (до данас)

 • 2021_ Један од инцијатора и члан удружења „Скупштина станара стадиона Рајко Митић“- основано 4.03.2021, а чији је циљ  окупљање Звездаша ради уређења, одржавање, и унапређење стадиона Рајко Митић  и његовог непосредног окружња по моделу „ Crowdfunding“ акција.
 • 2015-2021_Сарадник ФКЦЗ на пројектима инфраструктуре ( легализација објеката, изградња нових терена омладинске школе, усклађивање стадиона према УЕФА критеријумима, сређивање тунела, уређење западне трибине,  изградња медико блока,  )
 • 2018-2019_Члан стручне комисије ФКЦЗ – конкурс за реконструкција стадиона и непосредног окружења .
 • 2017_Учесник радне акције Звездаша за уређење стадиона
 • 2013_Инцијатор сарадње ФКЦЗ и Архитектонског факултета
 • 2012-2021 _ сарадник Звездине ревије (текстови о инфраструктури и сл.)
 • 2012-2017 _ Члан скупштине клуба делегиран од удружења навијача,
 • 2011-2021_Иницијатор многих акција везаних за  историју и традицију ФКЦЗ  (посебно издвајам обележавање 60  година од титуле 1951, календар 50 година Маракане, Прича о легендарном навијачу –Микици Мађару)
 • 2010-2021- Члан више клупских комисија, радних група везаних за реформе статута ФКЦЗ промоцију чланства. Учесник у оснивању званичних клубова навијача ФКЦЗ  – Бачка Паланка, Панчево, Крушевац, Краљево, Пожаревац. Један од инцијатора акције за обележавање 10 година од обнове чланства 2021)

Поштовани чланови клуба,

Дужи низ година инцијатор сам и учесник многих акција везаних за чланство и традицију ФКЦЗ и њених навијача.  Поред тога Укључио сам се у рад клуба 2015. на позив клуба за стручни савет око легализације клупског  хотела и објекта омладинске школе, што је успешно реализовано 2017.  Укључен сам и активно сам учествовао у многим активностима клуба везаним за унапређење инфраструктуре стадиона Рајко Митић и окружења. Трудио сам се да допринесем што личним ангажовањем, што укључивањем других  чланова клуба – стручњака-инжењера архитектонске и грађевинске струке, и сви заједно смо дали допринос унапређењу инфраструктуре нашег клуба. За лични допринос клуб ми је исказао посебну захвалност у годишњем извештају за 2019. у поглављу „Волонтери“. Посвећен сам и спреман да се ангажујем и усвајам знања из различитих области (ван своје професије) за добробит клуба.

Инцијативе за Скупштину Црвена звезда (2021-2025)

Колико је важно да играчи на терену побеђују, да управа клуба обезбеди финансијку стабилност, исто толико је и важно да ми Звездаши  редовно пунимо трибине нашег стадиона. Један од оснивача Звезде говорио је „Један клуб вреди онолико колико вреде његови навијачи“, и на свима нама данас је обавеза да то покажемо – пре свега свако редовним доласком на наш стадион. А потом и на друге начине. Уколико будем изабран за члана скупштине клуба поред обавеза скупштине прописаним статутом, посебно бих се залагао за планирање и реализацију активности које имају за циљ да позитивно афирмишу наш стадион и атмосферу на њему.

 1. Уређење и унапређење “наше куће“
 • Даље анагажвање на пројектима унапређења стадиона и локације ФКЦЗ.
 • Даље укључивање чланова клуба да дају допринос пројектима ФКЦЗ (кроз клупске комисије и одборе, прикупљање идеја, мишљења, укључивање волонтера, организовање радних акција…)
 • Рад на пројекту „циглице“, који је инициран на претходној скупштини клуба и чији је првенствени циљ уређење фасаде и окружења стадиона, али и окупљање и буђење „Звездаша“ кроз једну велику акцију
 1. Сви на стадион !!!
 • Константно подизање свести у Звездашкој јавности  о потреби и  значају успоставања културе редовног доласка на стадион „Рајко Митић“.
 • Подршка и помоћ клубу у плановима и акцијама које имају за циљ повећање посете на нашем стадиону
 • Даље унапређење комофора и садржаја на стадиону – са посебним освртом на дан утакмице (фан-зоне унутар и изван стадиона, уређење окружења стадиона, осмишљавање пратећих садржаја)