Стеван Сојић – кандидат за члана Скупштине Клуба

Рођен сам 1983 у  Зајечару . Основну и средњу школу сам завршио у Београду. Дипломирани сам професор спорта и бавим се маркетингом и грађевинарством.

Прва утакмица Звезда рад 1995. Од 1998. редовно имам сезонску карту за северну трибину.  Члан сам клуба од обнове чланства 2010, и носилац  златне чланске карте за најверније чланове. Имам преко 50 међународних гостовања са ФК и КК Црвена Звезда.

Покретач сам радне акције за уређење нашег стадиона која је почела у лето 2017. године и може се рећи да и дан данас траје. Током претходне 4 године иницирао сам више различитих акција у којима смо заједно са звездашима који су се одазвали позиву, помогли да се почупа коров и очисти канал унутар стадиона, офарба ограда око атлетске стазе ,  затим уреди простор око службеног улаза а као најрадоснији део тог налета уређења стадиона је постављање статуе Рајку Митићу. Осмишљавање и изградња степеништа и платоа код северне трибине, са спомен чесмом која сада представља мали делијски трг је још једна ствар коју би додао на листу. Ангажовао сам се да се комплетно офарба кров стадиона површине око 12000 квадратних метара за месец  и по дана, итд. Још једном истичем да су у наведеним акцијама велики допринос дали многи Звездаши, што прилозима у новцу и грађевинском материјалу, што добровољним радом, израдом пројеката, помоћи око исходовања дозвола.

Због заслуга у наведеним акцијама добио сам признање у виду Звездине ударничке значке коју ми је председник Светозар Мијаиловић лично уручио 2018. године. Може се рећи да сам тада доживео част какву нисам ни сањао да ће ми бити указана. За мене је то највећа награда која постоји за једног Звездаша, једном је један српски генерал на питање: који је највиши војни чин у рату, одговорио: Војник. Ово признање ми је додатни мотив да наставим још више да се трудим да помогнемо овој нашој спортској друштвеној заједници.

Тренутно радим на плановима уређења спољне фасаде стадиона и уређења партерног простора око стадиона. Такође имам идеју да се иза северне трибине стадиона направи мала хала (до  1500 гледалаца) за утакмице спортског друштва. Тако би навијачи Звезде имали прилику да пре и после утакмица фудбалера прате и утакмице малих спортова.

Од других активности посебно бих издвојио да сам конструктор специјалног возила за прославе наших фудбалера. Пошто је нажалост запаљен аутобус на прослави титуле 2017., играчи су ме замолили да осмислим једно посебно и безбедно возило. На том возилу је прослављен улазак у Лигу шампиона 2019. Режирао сам спот за песму „Од кад тебе волим“ (Дивна и Бајага), осмислио спот „Небо нек се  отвори опет“  (Кики Лесендрић).

Председник сам спортског друштва „Ушће“ из 21. Блока, најстаријег новобеоградског спортског удружења. Са поносом истичем да сам на спортским теренима у 21. Блоку сваке године организовао спортске дане на којим  је присуствовао велики број Звездиних спортиста и навијача, и трудимо се да на тај начин изведемо децу на прави пут да заволе Звезду.

У више мандата сам био члан скупштине ККЦЗ, тренирао сам рукомет у млађим категоријама рукометног клуба ЦЗ, почасни сам председник бициклистичког клуба ЦЗ. Обављао сам и функцију члана надзорног одбора ФКЦЗ, био члан комисије за измену статута, и заменик председника стручне комисије за избор најбољег решења за реконструкцију стадиона. Независни сам кандидат али свој мандат поверавам навијачима Звезде.