Бошко Ђуровски – кандидат за члана Скупштине Клуба

Бошко Ђуровски је рођен 28. децембра 1961. године у Тетову (Југославија). Југословенски и македонски репрезентативац и касније тренер, који је са Црвеном звездом, након што је преузео први тим после одласка Душана Бајевића, освојио „дуплу круну” (2007).

Ђуровски је завршио Вишу економску и Вишу тренерску школу. Тренерским позивом је почео да се бави у Швајцарској, као помоћни тренер у Сервету, а исти посао је затим обављао у Црвеној звезди. Самостално је водио Раднички из Обреновца, Рад, Срем из Сремске Митровице, ПСК и нишки Раднички. У Црвеној звезди је смењен на почетку сезоне 2007/08, после пораза у Талину од првака Естоније Левадије у квалификацијама за Лигу шампиона, иако је Црвена звезда прошла даље. Од 2008. је први сарадник Драгану Стојковићу Пиксију у јапанској Нагоји, с којом су 2010. били прваци „Џеј лиге”.

Играо је за пионире Тетекса из Тетова, али је већ са 14 година дошао на Маракану. За први тим Црвене звезде је играо девет година (1980-89). За црвено-беле је одиграо 509 утакмица и постигао 103 гола и три пута учествовао у освајању шампионске титуле (1971, 77, 80). Шест година је играо за Сервет из Женеве, с којим је по једном тријумфовао у шампионату и Купу Швајцарске. Занимљиво је да Бошко Ђуровски има идентичан биланс у дресовима репрезентација Југославије и потом самосталне Македоније – по осам утакмица и три гола. Играо је и за селекцију света 1989, на опроштајној утакмици чувеног бразилског аса Зика.

0
утакмица
0
гола

Само неколико месеци након смене у Црвеној звезди Бошко Ђуровски је поново сарађивао са Драганом Стојковићем. Када је Пикси преузео Нагоја Грампус, Ђуровски му је био најближи сарадник. Овај тандем је Нагоји донео другу титулу и историји. Ђуровски се опробао и као селектор Македоније али је на тој позицији остао само годину и по дана.

Након тога, поново је на кратко преузео Црвену звезду 2017. године, затим поново био у Јапану а овог пролећа постављен је за шефа струке наше филијале, Графичара.

Члан је Скупштине Клуба у актуелном сазиву.

Бошко Ђуровски је активан у раду наше секције ветерана. Са задовољством прихвата позиве Клуба да својим присуством увелича догађаје који имају за циљ промоцију институције чланства у нашем Клубу. Тако је недавно уручивао “златне” чланске карте највернијим члановима Црвене звезде.

Подржао је и недавно покренуту акцију “Буди и ти капитен своје Звезде” у којој чланови који учлане 10 нових чланова добијају капитенску заставицу потписану од стране првотимаца а троје који учлане највише чланова освајају додатне награде. Тим поводом, одазвао се позиву Звезда ТВ и са нашим навијачима поделио утиске какав је заиста осећај бити Звездин капитен.